Rokua Geopark Northernmost Geopark of the World

Rokua Geoparkissa tapahtuu

 
           
         

Business Geopark

Rokua Geoparkin Sää


Rokua Geopark Facebookissa


Pohjola Guild

Tervantie

Rokuan keskusvaraamo


Rokua Health & Spa Hotel varauspalvelu

Tulo:
Lähtö:
Huoneita:
Aikuisia:
Lapsia:
Varaus- ja peruutusehdot

Web Cam

Rokuan reittikamera

Kuvan päivitysväli klo 7:00-20:00  viisi minuuttia
Copyright © 2011 Rokua health&spa
Katso Rokuan hiihtolatujen ylläpito »

Ajankohtaista

Suomen ensimmäinen ja maailman pohjoisin Geopark kehittyy ja monipuolistuu. Ensimmäisten toimintavuosien aikana on jo saatu lukuisia positiivisia viestejä alueen toimijoilta ja vierailijoilta. Huomattavaa on ollut mm. ryhmävierailujen lisääntyminen ja kävijöiden kansainvälistyminen. Lisäksi yli 40% Rokuan kansallispuiston kävijöistä kertoi kesällä 2011 tehdyssä tutkimuksessa yhdeksi vierailuunsa vaikuttaneeksi syyksi Geoparkin! Kehittämistyö on kuitenkin jatkuvaa ja pitkäjänteistä, jotta pääsemme asettamiimme korkeisiin tavoitteisiin alueen tunnettavuuden ja toiminnan osalta.
 

 
1.6.2017

Lataa sovellus ja tutustu Rokua Geopark -alueeseen uudella tavalla!

Rokua Geopark -alueeseen on nyt entistäkin helpompi tutustua! Voit ladata puhelimeesi RokuaGeopark3D-mobiilisovelluksen, jossa on kolmiulotteinen kartta Oulujokilaaksosta, Rokuasta ja Oulujärven retkeilyalueesta. Karttaan on merkitty näiden maisema-alueiden merkittävimmät käyntikohteet ja palvelut. Sovellus näyttää kartalla myös oman sijaintisi, mikä helpottaa maastossa liikkumista ja itseäsi kiinnostavien kohteiden löytymistä.
 
Kartassa on esitetty Rokua Geopark -alueen merkittävimmät luonnon- ja kulttuuriympäristön kohteet sekä matkailupalvelut erilaisilla symboleilla. Kutakin symbolia klikkaamalla avautuu kohteesta otettu valokuva ja seliteteksti. Kartassa näkyvät myös maaston korkeuserot. Sovellus näyttääkin Rokua Geopark -alueen ja sen erityislaatuiset maastonmuodot aivan uudella tavalla: Voit löytää sovelluksella jopa tervahaudan korkeuserojen perusteella! 
 
RokuaGeopark3D-mobiilisovelluksen voi ladata Android–laitteille Google Play –kaupasta ja Applen laitteille AppStoresta. Molemmat versiot ovat ilmaisia! Sovellus toimii myös offlinena eli tarvittaessa kokonaan ilman internet-yhteyttä. 
 
Mobiilisovellus on kehitetty Euroopan Unionin maaseuturahaston, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen ja Rokua Geoparkin rahoittamalla Kyläpaikat kartalle -hankkeella. Sovelluksen on laatinut paltamolainen HS Visual art, joka on tunnettu erityisesti useiden laskettelukeskusten panoraamakartoista.
 

 
31.5.2017

Maailmanperintöseminaari 12.6. Oulussa

UNESCOn maailmaperintöluetteloon esitettävien kohteiden kansallista aielistaa päivitetään parhaillaan. Vuoden 2017 alussa käynnistettiin siihen liittyen esiselvitys Oulujokilaakson ja Liminganlahden maailmanperintöarvoista. Esiselvityksen tuloksia esitellään Oulussa 12.6.2017 järjestettävässä Maailmanperintöseminaarissa. Samalla perehdytään Suomen uudistettuun maailmanperintöstrategiaan. Tilaisuuden pääpuhujia ovat Museoviraston erikoisasiantuntija Stefan Wessman sekä Alvar Aalto -säätiön johtaja Tommi Lindh.
 
Tilaisuus on osa Oulujokilaakson ja Liminganlahden kulttuuri- ja luontoympäristön maailmanperintöarvot -esiselvityshanketta. Hanke on rahoitettu osittain maakunnan kehittämisrahalla Pohjois-Pohjanmaan liiton kautta. Lisäksi hankkeen rahoitukseen ovat osallistuneet Limingan, Muhoksen, Utajärven ja Vaalan kunnat. 
 
Tilaisuuteen tulee ilmoittautua viimeistään 7.6.2017 osoitteeseen ilmoittautumiset@humanpolis.fi
 
Lisätietoja:
 
  
veli-pekka.huhmo@humanpolis.fi
 

 
18.5.2017

Rokuan ensimmäisen virallisen maastopyöräreitin avajaiset pidetään lumitilanteesta huolimatta

Rokuan alueen ensimmäisen virallisen maastopyöräreitin avajaisia vietetään 20.5. lauantaina. Reitti kulkee Rokuan harjun päällä ja on kaikkiaan 25 km pitkä. Reitillä voi ajaa joko oma-aloitteisesti tai ohjatusti. Maastossa tulee olla oma maastopyörä mukana. Koska reitti on osittain vielä lumen peitossa, lauantaina selviää, millä reitin osilla avajaisissa ajetaan. Tapahtumaan voi tulla myös vain tutustumaan lajiin ja maastopyöriin. 
 
Avajaiset alkavat klo 12 Rokua Health & Spa -hotellin piha-alueelta, kotarannasta. Sadalle ensimmäiselle kävijälle on tarjolla kahvia, mehua ja pullaa. Klo 10 - 15 on mahdollisuus koeajaa Pyörä Suvalan maastopyöriä - mukana on myös sähköavusteisia malleja. Tapahtuma on osa Suomen luonnon päivien tapahtumia, ja Rokualla otetaankin tyytyväisinä vastaan kaikki, mitä luonto alueelle tarjoaa. Avajaiset pidetään siis lumitilanteesta huolimatta!
 

14.3.2017

Viestinnän osaaja mukaan alueen elinvoiman kehittämiseen! 

Humanpolis Oy / Rokua Geopark sekä alueen kunnat Muhos, Utajärvi ja Vaala etsivät alkuvuodesta viestinnän osaajaa, joka haluttiin mukaan mm. alueen elinvoiman kehittämiseen viestinnällisin keinoin.
 
Sosiaalisen median välityksellä tavoitetuista hakijoista Humanpolis Oy:n hallituksen kuntajohtajat yhdessä Rokua Geoparkin toimijoiden kanssa valitsivat määräaikaiseen tehtävään FM Riikka Vitikan. Hänen tehtäviinsä kuuluvat Rokua Geoparkin sekä alueen kuntien yleinen sisäinen ja ulkoinen viestintä, tehtävänkuvaus tarkentuu kevään aikana. Riikka aloittaa uudessa tehtävässään 1.4.2017.
 
Humanpolis kiittää kaikkia hakijoita mielenkiinnosta tehtävää kohtaan ja toivottaa Riikan lämpimästi tervetulleeksi vahvistamaan osaavaa joukkoamme!

 
17.1.2017 

Humanpolis Oy ja Rokua Unesco Global Geopark etsivät yhteistä viestinnän ammattilaista

Haluatko olla mukana kehittämässä elinvoimaista Rokua Geopark-aluetta? Humanpolis Oy ja Rokua Unesco Global Geopark etsivät yhteistä viestinnän ammattilaista koeluontoisesti vuoden 2018 loppuun saakka.
 
Sinulla on kokemusta ja hyvä käsitys tämän päivän viestinnän alasta kokonaisuutena. Hallitset SoMen niin kirjallisesti kuin kuvallisesti, osaat tiivistää viestin ja löytää oleellisen.
 
Tärkein tehtäväsi on viestinnän keinoin vahvistaa Oulujokilaakson ja Rokua Unesco Global Geoparkin näkyvyyttä ja tiedottaa alueen toiminnasta sekä tapahtumista. Tehtäviisi kuuluvat lisäksi kolmen kuntamme sisäisen ja ulkoisen kuntaviestinnän hoitaminen.
 
Tehtävän hyvään hoitamiseen odotamme sinulta innostusta, alan koulutusta ja työkokemusta, vähintään englannin kielen taitoa, sosiaalisuutta ja hyviä yhteistyötaitoja ja -verkostoja. Lisäeduksi katsomme alueemme ja Geoparkin tuntemuksen. 
 
Hakuaika päättyy 31.1.2017

Lue lisää HAKUILMOITUKSESTA

 
1.11.2016 

Rokua Geopark mukana Kestävän matkailun vuodessa 2017

Rokua Unesco Global Geopark on Euroopan Geopark-verkoston kautta mukana maailman matkailujärjestö WTO:n (World Tourism Organisation) kestävän matkailun teemavuodessa 2017 (International Year of Sustainable Tourism for Development). Kestävä matkailu paitsi edistää ympäristöä ja kulttuureja kunnioittavaa matkailua, se tarjoaa myös elinkeinon yhä useammalle matkailualan yrittäjälle. Geopark-verkoston tehtävänä on kestävän matkailun edistäminen ja kaikki 120 Unesco Global Geoparkia huolehtivat siitä, että matkailua kehitetään niiden alueella kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Tämän vuoksi Geopark-verkosto on luonnollinen kumppani WTO:lle kestävän kehityksen teemavuotena. Lisätietoa WTO:n sivuilta http://www2.unwto.org/tourism4development2017 
 

 
5.8.2016 

Rokua Geoparkin luonto houkuttelee kansainvälisiä matkailijoita

Rokua Geoparkin ainutlaatuista luontoa on tuotteistettu ja markkinoitu monilla tavoin ja alueen sisäistä matkailuinfraa parannettu viime vuosina. Yle Oulu uutisoi Rokua Gepoarkin luonnosta ja matkailusta 4.8.2016: http://yle.fi/uutiset/luonnon_rakentama_jaakauden_oppikirja_houkuttelee_kansainvalisia_matkailijoita/9071758

 
18.11.2015 

Rokua Geoparkista UNESCO:n kohde

Yhdistyneiden kansakuntien opetus-, tiede- ja kulttuurijärjestö UNESCO on 17.11.2015 järjestämässään yleiskokouksessa Pariisissa hyväksynyt kansainvälisen Geopark-verkoston osaksi uutta ohjelmaansa nimeltään International Geosciences and Geoparks Programme, IGGP. Samalla päätöksellä kaikista nykyisistä Geopark-verkoston jäsenistä tulee UNESCO -kohteita.
 
Rokua Geopark on kuulunut kansainväliseen Geopark -verkostoon vuodesta 2010 ja on siten jatkossa virallinen UNESCO Geopark alue. Maailmanlaajuisesti Geopark -verkostoon kuuluu 120 kohdetta, joista Rokua UNESCO Global Geopark on maailman pohjoisin ja toistaiseksi myös Suomen ainoa.
 
UNESCO:n jäsenvaltioiden päätös on tunnustus Geopark-verkostolle sen tavoitteiden ja toiminnan maailmanlaajuisesta merkityksestä ja Geopark-kohteiden arvosta kansallisesti ja kansainvälisesti.
 
Aiheesta lisätietoa UNESCO:n sivuilla.

 
Vanhemmat tiedotteet: 

Rokua valittu Vuoden retkikohde 2015 -kilpailun finaaliin

Rokua on valittu Vuoden retkikohde 2015 -kilpailun finaaliin. Finaaliin on valittu kaikkiaan 10 kohdetta eri puolilta Suomea. Äänestää voi osoitteessa www.messukeskus.com 22.2.2015 saakka. Voittaja julkaistaan 6.3.2015. 
 

Voimaa viestintään

Viestintätoimisto Deski on valittu Rokua Geoparkin viestintäkumppaniksi. Deski Oy aloittaa toimeksiantonsa viestintästrategian laatimisella yhdessä geoparkin henkilöstön kanssa. Toimeksiantoon kuuluu viestintästrategian ja suunnitelman laatimisen lisäksi myös esitteiden uudistaminen ja viestinnän yleinen terävöittäminen. Geoparkin kiitosta saaneen visuaalisen ilmeen suunnittelusta vastaa edelleen Intranze.
 

Lisää näkyvyyttä

Geoparkin näkyvyyttä alueella lisätään. Tienkäyttäjille tämä näkyy tienvarsitauluissa, joista ensimmäiset on pystytetty Utajärven taajaman molemmin puolin. Jatkossa tauluja tullaan pystyttämään myös Muhokselle ja Vaalaan. Taulujen lisääminen riippuu sopivien tienvarsipaikkojen löytämisestä.


3D Geopark

Paltamolainen HS Visual Art ja Rokua Geopark käynnistävät yhteistyön interaktiivisen 3D panoraamamallin laatimiseksi. Mallin avulla toteutetaan Geopark –alueen graafinen käyttöliittymä joka mahdollistaa alueen esittelyn aivan uudella tavalla. Malli laaditaan huipputarkan laserkeilausaineiston pohjalta, aineiston korkeus- ja vaakadatan tarkkuus on noin 10cm. Keväällä 2011 suoritettu keilaus kattaa noin 90% Geopark alueesta. 
 

Geopark-viikko

Geopark viikko järjestetään vuosittain toukokuun viimeisellä viikolla ympäri Eurooppaa. Kaikissa Euroopan Geopark -kohteissa on tuolloin niiden toimintaa esittelevää ohjelmaa. Geopark-viikko järjestetään jälleen vuonna 2014, kiitos vuoden 2013 tapahtumia järjestäneille tahoille ja tapahtumiin osallistuneille!


Geopark Challenge

Suomen merkittävin seikkailu-urheiltutapahtuma kisataan 5 - 6.7.2013. Kesällä 2011 ensimmäisen kerran kilpailtu Geopark Challenge Käynnistyy tänä vuonna Muhokselta. Luvassa on tiukkaa menoa 24 ja 6 tunnin sarjoissa. Tule mukaan kisaan! Lisätietoa osoitteesta: www.geoparkchallenge.com
 

Yrittäjyyttä tuetaan

Yhdeksän yritystä on tullut mukaan Rokua Geopark yrittäjyysverkostoon. Yrittäjyysverkoston tavoitteena on tuottaa laadukkaita palveluita Geopark alueen asiakkaille. Verkoston yritysten tekemä yhteistyö näyttäytyy mm. messuilla ja uusina Geopark –tuotteina. Yrittäjyysverkostoon pääsee mukaan täyttämällä www – sivuiltamme löytyvän hakemuksen.  Yritysten yhteistyötä kehitetään erityisesti käynnistymässä olevan yrittäjyysverkosto –hankkeen kautta.