Rokua Geopark Northernmost Geopark of the World

Rokua Geoparkissa tapahtuu

 
       
 

business geopark

Rokua Geoparkin Sää


Rokua Geopark Facebookissa

Rokuan keskusvaraamo


Rokua Health & Spa Hotel varauspalvelu

Tulo:
Lähtö:
Huoneita:
Aikuisia:
Lapsia:
Varaus- ja peruutusehdot

Web Cam

Rokuan reittikamera

Kuvan päivitysväli klo 7:00-20:00  viisi minuuttia
Copyright © 2011 Rokua health&spa
Katso Rokuan hiihtolatujen ylläpito »

Kulttuurikohteet

Lamminahon talon rakennusryhmä Vaalassa on poikkeuksellisen hyvin säily­nyt esimerkki Oulujokivarren vanhasta rakennuskannasta.  Rakennuksia Lamminahossa on kaikkiaan 20, ja niissä on arvokkaita kansanomaisen ra­kennustavan yksityis­kohtia. Esineitä ja rakennuksia Lamminahossa 1700-luvulta saakka.
 
Oulujoen voimalaitokset ovat pääasiassa Aarne Ervin suunnittelemia. Varsinaisten voimalaitosrakennusten, patojen ja voimansiirtolaitteiden lisäksi hän suunnitteli konttoreita, koskemattomiin metsiin nousevia asuntoalueita ja palvelurakennuksia. Voimalaitosten ja asuinalueiden arkkitehtuuri jatkaa funktionalismin periaatteita. Tarkemmin Aarne Ervin arkkitehtuuriin pääset tutustumaan täältä.
 
Rokuan kansallispuiston etelärajaa seuraava Keisarintie on osa vanhaa Oulu–Kajaani liikenneväylää, jonka raivaaminen aloitettiin Kajaanin linnan rakentamistöiden yhteydessä. Tie valmistui 1610-luvulla. Tien käyttäjiin kuuluivat sotilaat, virkamiehet ja kauppiaat. Myös posti Viipurista Ouluun kulki tietä pitkin. Suurempien tavaramäärien kuljettaminen tapahtui tien valmistuttuakin Oulujokea pitkin.
 
Muhoksen, Utajärven ja Säräisniemen kirkot ovat merkittäviä puurakenteisen kirkkoarkkitehtuurin edustajia. Muhoksen kirkko on Suomen vanhin ympärivuotisessa käytössä oleva puukirkko.
 
Muhoksen, Utajärven ja Säräisniemen kotiseutumuseot esittelevät alueen ihmisten historiaa esinein ja kuvin.
 
Kassu Halonen taidetalo sijaitsee Manamansalon saaressa keskellä Oulujärveä. Taidetalo on kevyen musiikin ja taiteen näyttely- ja koulutuspaikka sekä vierailukohde. Näyttelytiloissa on vuosittain vaihtuvia taidenäyttelyitä sekä Halosen tuotannosta kertova pysyväisnäyttely. Lisäksi talossa järjestetään konsertteja, illanviettoja sekä perhe- ja yritysjuhlia. Talossa on myös kahvila.
 
Taidegalleria Terttu Jurvakainen sijaitsee Muhoksen keskustassa. Gallerian toimintaan kuuluu perinteeksi muodostunut kesänäyttely, joka kestää kesäkuun alkupäivistä elokuun loppuun. Kesänäyttelyssä on esillä laaja ja monipuolinen kokoelma Terttu Jurvakaisen omaa maalaustaidetta. Mukana on myös joukko vierailevia taiteilijoita; modernia kuvanveistoa, keramiikkaa ja lasitaidetta.
 

Kulttuurikohteisiin pääset tutustumaan myös Rokua Geopark panoraamakartan kautta.