Rokua Geopark Northernmost Geopark of the World

Rokuan keskusvaraamo


Rokua Health & Spa Hotel varauspalvelu

Tulo:
Lähtö:
Huoneita:
Aikuisia:
Lapsia:
Varaus- ja peruutusehdot

Web Cam

Rokuan reittikamera

Kuvan päivitysväli klo 7:00-20:00  viisi minuuttia
Copyright © 2011 Rokua health&spa
Katso Rokuan hiihtolatujen ylläpito »

Oppilaitoksille

Opetustarkoituksiin Rokua Geopark -alue tarjoaa luonnon laboratorion, jonka ilmiöihin tutustuminen vie oppijan todelliselle löytöretkelle pohjolan luontoon. Rokua Geoparkin toiminnassa arvostetaan ja edistetään ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä toimintatapoja, jotka takaavat oppilaitoksille turvallisen ja terveen oppimis- ja kasvatusympäristön. 

Rokua Geoparkin teemana on jääkausi ja sen jättämä ainutlaatuinen geologinen perintö. Jääkauden perintö yhdistyy alueen erityislaatuiseen kallioperän kehityshistoriaan ja jääkautta seuranneeseen elollisen luonnon ja ihmisasutuksen leviämiseen alueelle. Nämä teemat tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia opetuksen ja varhaiskasvatuksen sisältöihin.

Rokua Geopark alueesta on laadittu valmiita opetusaineistoja niin luokkahuoneessa kuin maastossa tapahtuvaa luonto-opetus- ja ympäristökasvatustoimintaa varten. Lisäksi näiltä sivuilta löydät linkkejä, joista löytyy runsaasti lisää aineistoa opetuksen suunnittelun tueksi.

Rokua Geopark on myös luonut ohjeet ja kriteeristön, joita noudattamalla ja jotka täyttämällä oppilaitos voi hakea oikeutta käyttää Rokua Geoparkin logoa toiminnassaan ja kutsua itseään Geopark-oppilaitokseksi. Nimen ja logon käyttäminen ilmentää oppilaitoksen arvomaailmaa ja kuvastaa pyrkimyksiä, joihin annettavalla opetuksella tähdätään.

Ohjeistus: Ohje oppilaitoksille Geopark-logon ja Geopark-statuksen käyttämisestä

Antoisia löytöretkiä pohjolan luontoon!