Rokua Geopark Northernmost Geopark of the World

Rokuan keskusvaraamo


Rokua Health & Spa Hotel varauspalvelu

Tulo:
Lähtö:
Huoneita:
Aikuisia:
Lapsia:
Varaus- ja peruutusehdot

Web Cam

Rokuan reittikamera

Kuvan päivitysväli klo 7:00-20:00  viisi minuuttia
Copyright © 2011 Rokua health&spa
Katso Rokuan hiihtolatujen ylläpito »

Oppilaitosten Geopark-aiheisia tuotoksia

Rokua Geopark alueen koulut hyödyntävät aktiivisesti kotiseutuaan ja sen erityispiirteitä opetuksessaan. Tältä sivulta löytyy koulujen tuottamia aineistoja kaikkien iloksi ja hyödyksi, esimerkiksi opettajat voivat hyödyntää aineistoja inspiraation lähteenä tai opetuksen tukena. Mahdollisissa kysymyksissä voi olla yhteyksissä Rokua Geoparkin projektipäällikkö Mikko Kiuttuun.

 

Suppakuopan synty -animaatio

Muhoksen yläkoulun tuottama animaatio kertoo suppakuopan syntytarinan. Animaatiossa mammutti-isoisä kertoo lapsenlapselleen jääkaudesta ja sulaneen jään jälkeensä jättämistä suppakuopista.

Mammutti valikoitui Muhoksen yläkoulun Geopark-maskottikisan voittoon vuonna 2014 ja sitä on myöhemmin hyödynnetty useissa koulun oppilastöissä yhdessä kotiseututeemojen kanssa. Animaation ovat tehneet kahdeksasluokkalaiset osana kurssisuoritustaan kuvaamataidon sekä biologian ja maantiedon opettajien ohjauksessa. 

Animaation valmistumisvuosi: 2015

 

Mammuttien vaellus -animaatio

Mammuttien vaellus -animaatio tehtiin Muhoksen yläkoululla tervehdykseksi syyskuussa 2015 järjestetyn Euroopan Geopark-verkoston konferenssin vieraille. Animaatiossa mammutti-hahmolliset jääkaappimagneetit vaeltavat muodostaen Rokua Geopark alueen ja sitten tervehdystekstin. 
 
Jääkaappimagneetit ovat Muhoksen yhdeksäsluokkalaisten käsin tekemiä. Niitä valmistettiin kaikkiaan 400 kpl ja konferenssivieraiden myötä ne vaelsivat lopulta 37 eri maahan ympäri maailmaa!
 
Magneeteissa oleva mammutti-hahmo juontaa juurensa yläkoululla vuonna 2014 järjestettyyn Geopark-maskottikilpailuun, jonka voittajaksi se valikoitui. Sama hahmo seikkailee myös Suppakuopan synty -animaatiossa.