Rokua Geopark Northernmost Geopark of the World

Rokua Geoparkissa tapahtuu

 
   
     

Business Geopark

Rokua Geoparkin Sää


Rokua Geopark Facebookissa


Pohjola Guild

Tervantie

Rokuan keskusvaraamo


Rokua Health & Spa Hotel varauspalvelu

Tulo:
Lähtö:
Huoneita:
Aikuisia:
Lapsia:
Varaus- ja peruutusehdot

Web Cam

Rokuan reittikamera

Kuvan päivitysväli klo 7:00-20:00  viisi minuuttia
Copyright © 2011 Rokua health&spa
Katso Rokuan hiihtolatujen ylläpito »

Geopark-kohteet maailmalla

Araripe Geopark, Brasilia

Kansainvälinen Geopark-verkosto koostuu maailmanlaajuisesta Global Geoparks -verkostosta sekä maanosittaisista verkostoista. Euroopassa toimiva Euroopan Geopark-verkosto on perustettu kesäkuussa 2000 jakamaan kokemuksia ja parhaita käytäntöjä luonnontieteiden opetuksesta, geologisen perinnön suojelusta, geomatkailusta sekä kestävästä kehityksestä. Rokua Geopark kuuluu sekä Global Geoparks -verkostoon että Euroopan Geopark-verkostoon.

Global Geoparks -verkosto on osa YK:n kasvatus, tiede- ja kulttuurijärjestö UNESCO:n kansainvälistä geotieteiden ja geoparkien IGGP-ohjelmaa, jonka myötä geopark-kohteet ovat nykyisin UNESCO Global Geoparks kohteita. UNESCO-status tuo Geopark-kohteille niiden ansaitsemaa arvostusta ja laajaa näkyvyyttä kansainvälisessä ympäristössä.

Euroopan Geopark-verkostossa on 69 jäsentä 30 Euroopan maasta. Eurooppalaisten kohteiden lisäksi kansainväliseen verkostoon kuuluu 51 kohdetta Aasiasta, Afrikasta sekä Etelä- ja Pohjois-Amerikasta. Eteläisin Geopark sijaitsee Uruguayssa.

Tutustu Euroopan Geopark-verkostoon

Global Geoparks -verkoston kotisivuille

Tutustu UNESCO:n Global Geoparks -ohjelmaan